Můj kousek štěstí

Takovou lásku nenajdete s lucernou za bílého dne

Můj kousek štěstí

Věra Tichánková (†93) a Jan Skopeček (90) svorně tvrdili, že jsou ve vztahu tři – ona, on a divadlo. Seznámili se v jihlavském Horáckém divadle, po válce. V Hrátkách s čertem představoval Jan Skopeček jednoho z čertů – a potkal Káču.

Jmenovala se Věra Tichánková. Ukázalo se, že je to láska na celý život. Spolu odešli do Prahy, kde se jejich osudem stalo Divadlo pod Palmovkou, tenkrát se jmenovalo Divadlo S. K. Neumanna. Pokud vás zajímá, zda v jejich vztahu procházela láska žaludkem, tak prý ne.

Jan uměl uvařit čaj, vajíčka natvrdo a naměkko a namazat chleba. Věře se občas podařilo spálit i vodu. Rodina Jana Skopečka neměla herecké kořeny. Tatínek byl litoměřický obchodník a prý i trochu dobrodruh, nejprve prodával kůže, potom vyráběl dřevitou vlnu.

Když přesídlili do Prahy, obchodoval se zeleninovými konzervami. Přál si, aby

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden