Moje sladké tajemství

Talentovaná a vtipná dáma s jazykem ostrým jako břitva

Moje sladké tajemství

Nesměla hrát ve filmech a v televizi, takže mohla mluvit o štěstí, že jí zůstalo alespoň divadlo.

Diváci ji zbožňovali, s kolegy už to bylo horší. Jiřina Jirásková (†81) prý byla ambiciózní a toužila po moci. Na druhou stranu to ale byla vynikající herečka a velkorysá dáma s báječným smyslem pro humor.

Také muži, kteří Jiřině Jiráskové (†81) zkřížili cestu, to s ní neměli právě jednoduché. Jirásková se prý často zakoukala do partnerů svých kamarádek, a když je chtěla získat, nepoužívala právě férové metody. A co bylo ještě mnohem důležitější, v počátcích své kariéry se netajila sympatiemi k tehdejšímu politickému režimu.

Jirásková byla už od šestnácti let zapálenou členkou KSČ, a dokonce přiložila své polínko k ohni během aféry s herečkou Jiřinou Štěpničkovou (†73). Byla jednou z hereček Divadla na Vinohradech, které podepsaly petici s žádostí, aby Štěpničková za svůj pokus o ilegální překročení hranice dostala

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden