Tartaletky s pórkem a cuketou

Tyto koláčky jsou skvělým slaným pohoštěním pro návštěvu. Výborně chutnají se suchým bílým vínem.

Suroviny na 8 kusů

Na těsto - 100 g másla nebo rostlinného tuku - 250 g polohrubé mouky - 250 ml vody - lžička soli - 6 vajec

Na náplň - 200 g mladé cukety - 1 menší pórek - 2 stroužky česneku - 2 lžíce másla - 200 g strouhaného tvrdého sýra - sůl

Postup

1. Vodu a pokrájené máslo nebo rostlinný tuk zahřejte. Pak postupně vmíchejte mouku. Osolte a jak začne hmota stydnout, vmíchejte postupně všechna vejce a vypracujte pevné tažné těsto. Těsto vtěsnejte do vymazaných formiček.

2. Na másle osmahněte pórek a cuketu, oboje nakrájené na tenké plátky. Přidejte prolisovaný česnek a osolte.

3. Směs navršte na těsto ve formičkách a posypte sýrem. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 ºC na zhruba 20 až 25 minut, dozlatova.

reklama
reklama

Komentáře