Tataráček z červené řepy

Jídelníček skvěle odlehčíme například řepným tatarákem. Je plný vitamínů, minerálních látek i stopových prvků a věřte, že chutná i těm, kteří tvrdí, že bez masa se nedá žít.

Ingredience: 2 středně velké červené řepy, 1 zralé avokádo, 2 šalotky, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, 1 menší svazek pažitky, ½ lžičky himalájské soli, 2 špetky pepře

Postup: Řepu uvaříme doměka a necháme ji vychladnout, poté ji očistíme. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme ji zpěnit na kapce olivového oleje. Vychlazenou oloupanou a nakrájenou řepu, avokádo zbavené slupky i pecky, rozpůlenou šalotku a ostatní ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme, ale jen nahrubo, do „tatarákové“ konzistence. Nakonec hmotu dochutíme podle chuti a podáváme s plátkem celozrnného pečiva.

reklama
reklama

Komentáře