Tataráček z lilku

Suroviny na 6 porcí:

1 kg lilku

1 zelené papriky

2 polévkové lžíce olivového oleje

1 polévková lžíce bílého jogurtu řeckého typu

1 polévková lžíce petrželové nati

2 polévkové lžíce bílého balzamikového krému

1 stroužek česneku

sůl

pepř

Postup:

Omytý lilek propícháme vidličkou a dáme upéct při 220 °C na 50 minut.Poté vnitřek vydlabeme lžící, nasekáme nožem a necháme asi hodinu odkapat. Papriku nakrájíme na kostičky, petržel a česnek nasekáme najemno. Všechny suroviny promícháme s lilkem a „tatarák“ dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.Podáváme s řeckým chlebem pita, tousty nebo bílým pečivem.

reklama
reklama

Komentáře