Tataráček z lososa

Lososový tatarák ocení každý milovník ryb. S touhle pochoutkou nemůžete šlápnout vedle.

Suroviny na 2 porce

- 100 g uzeného lososa - 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru - 1 lžička růžového pepře - špetka soli - 1 zralé avokádo - ½ citronu - 80 g měkkého kozího sýra - černý sezam na posypání - sójová omáčka

Postup

1. Den předem nahrubo nasekejte lososa a promíchejte s nasekaným koprem, mletým růžovým pepřem a solí. Přikryjte fólií a dejte přes noc do lednice.

2. Avokádo překrojte, vypeckujte a dužinu pokrájejte na malé kousky. Zakápněte citronem a jemně promíchejte.

3. Vezměte si kulatou formičku a postavte ji na talířek. Naplňte ji avokádovou směsí, kozím sýrem a nakonec přidejte lososovou směs. Formičku opatrně vysuňte. Tatarák posypte černým sezamem a postříkejte sójovou omáčkou.

reklama
reklama

Komentáře