Moje šťastná hvězda

Tatarák s kapary a parmazánem

Klasický tatarský biftek asi známe všichni. Teď si ho ale zkuste připravit jinak. S pikantními kapary a parmazánem, případně se sýrem grana padano.


Suroviny:


200 g  pravé hovězí svíčkové


1 šalotka


2 lžíce kaparů


2 lžíce olivového oleje


4 lžičky dijonské hořčice


70 g parmazánu nebo sýru grana padano


sůl, pepř


Postup:


Šalotku nakrájejte najemno, česnek prolisujte. Obojí promíchejte s našrábaným masem.


Nyní podle chuti přidávejte kapary, olivový olej a hořčici. Pořádně promíchejte a nechte tatarák minimálně na čtyři hodin odležete v lednici, nejlépe přes noc.


Těsně před podáváním tatarák ještě jednou ochutnejte a dochuťte ho solí a pepřem a přidejte najemno nastrouhaný parmazán, případně jeho levnější variantu grana padano.


Tatarák pomocí formičky vytvarujte do tvaru, který se vám nejvíce líbí a dozdobte ho kapary, případně ještě trochou nastrouhaného sýra.


Tatarský biftek podávejte klidně s čerstvě upečenými preclíky anebo s bílou opečenou bagetkou lehce potřenou česnekem a pokapanou olivovým olejem. Dobrou chuť!


Náš tip


Jsou-li na vás kapary příliš výrazné, můžete půlku nahradit klasickou nakládanou okurkou. Podle chuti můžete do tataráku přidat také trochu worcestru.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden