Můj kousek štěstí

Tchyně se mi mstila na dětech

Manželova matka se nikdy nesmířila s tím, že za rozpad manželství může její syn. A tak mi škodila všude, kde to bylo možné.

Vdávala jsem se v devatenácti a celá moje rodina se naparovala, jaké terno jsem udělala.Brala sem si totiž člověka, který měl hodně dlouhé prsty. Žili jsme si ve velkém blahobytu, já nemusela chodit do práce, mohla si koupit v Tuzexu cokoliv mě napadlo a děti měly všechno, na co si vzpomněly.Když se po Jakubovi narodila Marcelka, nastaly v manželství problémy. Sice jsem si žila dál jako v bavlnce, ale manžel začal pěstovat milenky. A ani to nezapíral a smál se mi do očí. Chvíli jsem se snažila, ale pak jsem došla k názoru, že to nevydržím.Podala jsem žádost o rozvod a s tím začal boj o děti. Ten jsem bohužel prohrála, protože můj vlivný manžel mohl všechny uplatit. Vídala jsem syna a dceru dvakrát do měsíce, což bylo zoufale málo. Byla to pro mě životní prohra.Své děti jsem totiž moc milovala.

Popichovala je

S naprostou bezmocností jsem sledovala, jak se mi děti odcizují. Ba co víc? Jak mě přestávají mít rády. Věděla jsem dobře, odkud vane vítr.Tu práci si dala tchyně. Jako had ty čisté duše obtáčela, vymýšlela si nejhorší lži a intriky. Moje děti byly v pasti, ze které se nedalo uniknout. S hrůzou jsem cítila, jak se mi hroutí svět a děti vzdalují.Když začaly chodit na střední, přestaly ke mně chodit úplně a zůstaly už jen se svým otcem a jeho matkou. Prý jsem to nejhorší, co mohl jejich táta potkat. Nezmohla se na slovo, když to na mě začala dcera hystericky křičet a Kuba mě rovnou ignoroval.Představovala jsem si, jaké to bývaly milé dětičky plné lásky a brečela jako želva. Vliv jejich otce a babičky byl zkrátka silnější. Ani s časem se jejich vztah ke mně nezměnil, nenávidí mě, i když nevím proč.Nedávno jsem totiž našla ve schránce předvolání k soudu. Chtějí se mnou válčit o zvýšení výživného, třebaže mají obě děti peněz opravdu dost. Jde jim tedy jen o to mi ublížit, protože já na tom nejsem momentálně finančně nejlépe.Jen by mě zajímalo, kdo tento geniální nápad dostal. Jestli to byly moje děti, nebo jejich báječný tatík nebo fantastická babička? Možná je to pomsta za to, že jsem si našla nového manžela a s ním si pořídila dítě.
Chtějí mi zkazit štěstí, které si po tolika letech trápení a samoty snad konečně zasloužím.

Zuzana (49), Brno       .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden