Moje šťastná hvězda

Tekuté zimní zahřátí

Osvědčené recepty na oblíbené nápoje

Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život.

Exotická sangrie s pomerančovou šťávou

Přísady na 4 hrnky:
3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka cukru, 1 l suchého červeného vína, 100 ml sirupu z granátových jablek

Postup:
Ze tří pomerančů vymačkáme šťávu. Citrony dobře omyjeme v horké vodě. Osušíme je a tence z nich okrájíme kůru. Zahřejeme víno s likérem, citronovou kůrou a pomerančovou šťávou. Zbylé pomeranče a grepy oloupeme a ostrým nožem na krájíme na plátky. Přidáme je k vínu a krátce zahřejeme. Podle chuti dosladíme cukrem.

Sangria s pomerančovou šťávou.

Hustá horká čokoláda

Přísady na 4 hrnky: 150 g čokolády s obsahem kakaa nad 60 %, 250 ml mléka, 1 zarovnaná lžička solamylu, vanilka, skořice nebo máta na dochucení (volitelné)

Postup:
V nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu přibližně na 50 stupňů Celsia. V druhé nádobě přiveďte k varu mléko a pak jím za stálého míchání zalévejte rozehřátou čokoládu. V troše vody rozpusťte solamyl a přidejte ho k mléčné čokoládě na zahuštění; směs neustále důkladně promíchávejte. Podle libosti ji můžete ještě dochutit, třeba vanilkou, skořicí nebo mátou, nicméně skvěle chutná i samotná.

Lahodná horká čokoláda.

Horké jablko se skořicí

Přísady na 4 hrnky: 500 ml jablečného džusu, 500 ml džusu z hroznového vína, 8 kuliček nového koření, 4 svitky skořice, 1 červené jablko šťáva z 1 citronu, šťáva z 1 pomeranče

Postup: Vymačkáme citron a pomeranč a přecedíme přes husté sítko. Zahřejeme oba džusy, do nichž jsme předtím přidali nové koření a tyčinky skořice. Do každé sklenice vložíme spirálu z oloupaného jablka. Zalijeme horkou směsí, přidáme vymačkanou šťávu a můžeme podávat.

Horké jablko se skořicí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden