Telecí játra po benátsku s cibulí

Jednu z nejslavnějších a nejoblíbenějších úprav této pochoutky se spoustou cibulky si právě můžete vyzkoušet. Nic na tom není, výsledek ale stojí za to.

Ingredience: olivový olej, 100 g másla, 500 g telecích jater, 500 g nakrájené cibule na tenké plátky, bílé víno, hladkolistá petržel, sůl, pepř, čerstvé pečivo

Postup: Játra očistěte a nakrájejte je na proužky. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Vsypejte cibuli a za častého míchání zvolna smažte, až úplně zvláční.

Můžete zastříknout trochou vody nebo vína.  Až bude cibule hotová, přidejte trochu oleje a na vyšším stupni osmažte játra.

Promíchejte je s cibulí a nakrájenou petrželkou, osolte, opepřete, minutku ještě smažte. n Můžete podlít trochou vína a odvařte přípečky, až vznikne sirupovitá omáčka.

Podávejte posypané petrželkou nebo šalvějí, s čerstvým křupavým pečivem.

reklama
reklama

Komentáře