Moje sladké tajemství

Telecí pečínka na slavnostní stůl

Suroviny:  asi 1,5 kg telení pečeně (krkovice, hrudí)  250 g malé cibulky (šalotky)  750 g malých brambor  2 velké tuříny  2 velké mrkve  1 palice česneku  3 lžíce olivového oleje  1 lžíce rozmarýnu a tymiánu  500 ml drůbežího vývaru  3 lžíce másla  sůl a pepř  1 lžíce sherry octa

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C.

Cibulky povaříme minutu ve vroucí vodě, scedíme je, odkrojíme spodní a vrchní část a stáhneme slupku. Ve velkém pekáči promícháme cibulky s bramborami, tuřínem, mrkví, česnekem a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a rozhrneme do stejnoměrné vrstvy.

Maso osolíme, opepříme a potřeme rozmarýnem a tymiánem. Položíme ho na zeleninu a pečeme asi 1 hodinu 45 minut, až bude křehké. Přesuneme ho na prkýnko a přikryjeme alobalem. Zeleninu přesuneme do mísy a udržujeme v teple.

Výpek slijeme a necháme stranou. Pekáč postavíme na střední plamen, vlijeme do něj vývar a uvedeme do varu. Povaříme 2 minuty. Šťávu přes síto přecedíme do kastrolu a svaříme, až zhoustne. Stáhneme z ohně a asi po 2 minutách zašleháme po lžících máslo.

Omáčku dochutíme solí, pepřem a octem. Nakrájené maso a zeleninu podáváme s omáčkou

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden