Telecí roláda plněná mletým hovězím

Suroviny na 4 porce:

1 lžička solamylu

2 vejce

250 g mletého hovězího masa

3 lžíce strouhanky

750 g telecího hrudí, či jiného kusu vhodného na roládu

300 ml masového vývaru•

1 cibule

3 lžíce másla

větší hrst čerstvých bylinek

200 ml smetany na vaření

pepř

sůl

Postup:


  1. Telecí maso co nejlépe rozklepeme na rovnoměrný plát, osolíme a opepříme. Cibuli si oloupeme, na kostičky nasekáme, vmícháme ji do mletého masa spolu se strouhankou, vše spojíme vejci, opepříme a osolíme. Na telecí maso nejprve nasypeme nasekané bylinky a na ně navrstvíme masovou směs. Zavineme a svážeme.

  2. Vložíme do pekáče, potřeme máslem a při teplotě 180 °C pečeme asi hodinu a půl. Během pečení podléváme vývarem. Upečenou roládu vyjmeme a ve vypečené šťávě povaříme smetanu, ve které jsme si rozmíchali solamyl. Dochutíme. Podáváme s bramborem.

reklama
reklama

Komentáře