Můj kousek štěstí komerční sdělení

Ten nejlepší špenátový quiche

Ačkoli si dnes každý quiche spojí s francouzskou kuchyní, tento jedinečný slaný koláč vznikl v německém středověkém knížectví Lothringen, které Francouzi později přejmenovali na Lorraine. A slovo „quiche“ je zkomoleným německým slovem „Kuchen“, což znamená dort. Původní „quiche Lorraine“ si rychle získal své čestné místo nejen ve Francii, ale i v Anglii a postupně pronikl s mnoha úpravami do dalších zemí.

Skvělé je na něm úplně všechno. Nejen dokonalá chuť, ale i to, že na něj zužitkujete podle své fantazie prakticky cokoliv a snadno připravíte i vegetariánskou obměnu. Quiche můžete podávat jako předkrm, lehký letní oběd, večeři, nebo pozdní snídani. Nejprve se quiche připravoval z těsta chlebového, až později se začalo používat křehké. Stejně jako to dělá blogerka Live with Anny, jejíž recept vám přinášíme.


Co budete potřebovat?

Těsto:

200 g mouky

2 lžíce oleje

2 vejce

sůl

trocha vody (pokud bude potřeba)

Náplň:

3 vejce

200 ml smetany

200 g sýru

cca 5 menších jarních cibulek

200 g listového špenátu

2 rajčata

sůl

koláčová forma o průměru 28 cm, nejlépe s klasickými vroubky, ale můžete použít i dortovou

Jak na to?

Předehřejte si troubu na 180 °C. V misce smíchejte mouku, olej, vejce a sůl. Pokud bude těsto drobivé, můžete postupně po malých troškách přidat vodu. Těsto vyválejte do tenké kulaté placky a vložte jej do koláčové formy, vymazané tukem a vysypané moukou, těsto vtlačte až do okrajů a přebytky odřízněte. Propíchejte těsto vidličkou a vložte formu do vyhřáté trouby a pečte při 180 °C asi 10 minut.

Mezitím si připravte náplň. Spařte listový špenát horkou vodou, aby zmenšil svůj objem a nechte z něj vykapat vodu. Nakrájejte si jarní cibulku a rajče. Nastrouhejte sýr a v misce smíchejte smetanu s vejci a solí.

Po deseti minutách vyjměte formu z trouby. Na těsto rozložte špenát s jarní cibulkou a vše zasypte nastrouhaným sýrem. Nahoru položte plátky rajčat a zalijte směsí smetany a vajec.

Quiche vložte zpátky do trouby a dopečte při 180 °C asi 40 minut. Pokud si chcete ušetřit starosti s nerovnoměrným pečením, vsaďte na troubu MORA. Unikátní klenutý vnitřek umožňuje horkému vzduchu rovnoměrně proudit kolem připravovaného pokrmu, a proto můžete zapomenout na „otáčení“ plechu nebo dortové formy.

MORA je PLNÁ ŽIVOTA už téměř dvě stě let!

Pokud hledáte tu pravou troubu, skvěle poslouží například vestavná multifunkční trouba VT 779 BX v elegantním nerezovém provedení s extra velkým objemem 71 l. Patentovaný vnitřní zaoblený tvar trouby po vzoru tradičních kamenných pecí nechává horký vzduch proudit rovnoměrně okolo připravovaného pokrmu, který tak bude vždycky perfektně propečený.

Trouba má patnáct různých programů včetně zapékání, rozmrazování nebo udržování teploty pokrmu. Ale také speciální programy pro pečení chleba, řízků, kotlet, žebírek nebo drůbeže. Skvělý je i program pro pozvolné pomalé pečení při nízké teplotě. Nechybí ani automatické programy. Praktické je čištění EcoClean pomocí páry z vody nalité do pekáče, manipulaci s horkými pokrmy usnadňují dokonce tři teleskopické výsuvy. Doporučená cena je 13 990 Kč.
MORA a příjemné chvíle s rodinou patří dohromady už bezmála dvě stě let. A protože dobré jídlo a pečení ve většině rodin nemůže chybět, přichází MORA s celoroční akcí, kdy zákazníci získají při koupi jakékoliv vestavné trouby MORA 10 balení mouky zdarma až domů. Navíc ještě platí i další akce, kdy zákazníci získají k vybraným myčkám kapsle na čtyři měsíce zdarma.

Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden