Můj čas na kafíčko

Tenerife, ostrov věčného jara

Od podzimu až do konce jara je oblíbenou destinací českých turistů právě Tenerife. Je tu příjemné počasí a všechno se zelená.

Když si chcete v zimě nebo na jaře užít slunce a koupání, není ideálnějšího místa než Tenerife. Let z Prahy netrvá nijak dlouho, ale připadáte si tu jako v tropickém ráji, plném barev, zajímavých živočichů i rostlin.

Kdo se jednou na Tenerife vydá, tomu navždy zůstane v srdci a bude se sem stále vracet. Mnoho českých celebrit zde má vlastní apartmány,

Pro děti i dospělé

Na své si tu přijdou jak rodiny s dětmi, tak i páry. Najdete tu dostatek romantických míst, míst vhodných pro pěší turistiku či cyklistiku, zoologické zahrady s delfíny i kosatkami, papoušky i lvy a také místa, která neuvěřitelným způsobem popsala sama příroda.

Na ostrově klidně můžete strávit celý měsíc a ani jediný den se nebudete nudit. Co by vám ale nemělo uniknout?

Nejkrásnější vesnice

Tou nejkrásnější vesnicí na ostrově je Masca. Leží v horách a denně ji navštíví stovky turistů. Výhledy, které se z vesničky nabízejí, byste si mohli užívat celý den.

Nikdy se neomrzí. Pokud nechcete zažít největší nával, vydejte se sem brzy ráno nebo těsně před západem slunce.

Až na vrchol

Dobrodruzi si nesmí nechat ujít nejvyšší vrchol ostrova, výšlap na stále aktivní sopku Pico del Teide. Lanovka však nejezdí každý den, hodně záleží na aktuálním počasí a to se ve třech a půl tisících metrech neustále mění.

Dobře se oblečte, protože i v létě tu sněží a teplota se pohybuje jen pár stupňů nad nulou. Nechce se vám až nahoru? Projděte si třeba jen Národní park Teide. Budete si tu připadat jako v měsíční krajině.

Pláž, kterou musíte navštívit

Že jste spíš na pláže než na vysokohorské dobrodružství? Zajeďte si na pláž Playa de las Teresitas. Je sice umělá, ale zato ji zná celý svět. Někteří ji dokonce považují za nejkrásnější pláž na světě.

Zoologická zahrada a vodní park

Letíte na dovolenou s vnoučaty? Vezměte je do zoo Loro Park na severním pobřeží Tenerife. Anebo je potěšte dnem v Siam parku, největším parku v Evropě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden