Moje šťastná hvězda

Teplý salát s chřestem

Chřest má jemnou vůni a chuť, které během jara jen těžko odoláte. A takový salát z grilovaného chřestu a pancetty, doplněný o pošírované vejce? Delikatesa, kterou už stačí doplnit jen vhodným vínem.


Ingredience:


svazek chřestu


4 vejce


60 g piniových oříšků


12 plátků pancetty


4 lžíce plocholisté petrželky


50 g másla


1 vanička řeřichy


sůl


ocet


Postup:


Oloupaný chřest spařte ve vroucí  osolené vodě po dobu 1 minuty a poté ho vložte do studené vody. Pancettu upečte v troubě na pečicím papíru dozlatova.


Mezitím vařte vejce po dobu zhruba tří minut a oloupejte. Můžete si udělat i ztracené vejce. Přiveďte k varu vodu s kapkou octa, utvořte vír a do něj vyklepněte vajíčko. Žloutek se obalí bílkem. Vařte asi 3 minuty.


Spařený chřest a piniové oříšky zprudka opečte na pánvi s kouskem másla dozlatova. Ke konci přidejte ještě kousek másla a najemno nasekanou petrželku.


Naservírovaný salát posypejte řeřichou a nakrájenou křupavou pancettou. Podávejte s jarními brambůrkami nebo jen tak jako lehkou večeři s čerstvým pečivem. Salát můžete ještě zakápnout citronovou šťávou nebo dýňovým olejem.


Tip redakce


Rulandské bílé pozdní sběr je víno plné květinových a ovocných vůní, má vyvážený poměr zbytkového cukru, kyselin a také středně plnou chuť. V kombinaci s tímto pokrmem to bude velké překvapení.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden