Můj kousek štěstí

Tereza Brodská: Herectví je prý nedůstojné

Nadaná herečka Tereza Brodská (53), dcera Jany Brejchové (81) a Vlastimila Brodského (†81), se trápí pochybnostmi o smyslu své práce. A to má přitom doma Českého lva za vedlejší roli ve filmu Má je pomsta a dalšího za hlavní úlohu ve Dvojroli.

Ani to ji nezbavilo neustálého vnitřního boje. Možná má na jejím trápení podíl i vlastní matka Jana Brejchová, která dceři, když se rozhodla přihlásit se na konzervatoř, poměrně tvrdě pravila: „Terezo, nezacláněj talentovaným.“

Sama Brodská, jedna z našich nejtalentovanějších hereček, překvapivě prohlašuje: „Od začátku bojuju s touto profesí, nejsem o té volbě úplně přesvědčená, ta profese mi přijde nechci říct ne zcela důstojná, ale je to určitý druh exhibicionismu.“ Zvláštní rovněž je, že by vedle sebe nesnesla herce.

Potřebuje partnera, ke kterému může vzhlížet, a to by v případě komedianta nešlo. Co tomuto názoru asi říkají její kolegové? Nejspíš nejsou zrovna nadšeni. Hvězda Slunečné původně nechtěla studovat herectví, přála si stát se lékařkou či veterinářkou. Zabránila jí v tom skutečnost, že plavala v matematice, fyzice a chemii, proto zvítězila konzervatoř.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden