Můj kousek štěstí

Termální lázně nadosah

Požadavky moderní společnosti mohou být někdy tak skličující a stresující, že je potřeba alespoň jednou do roka posílit a uvolnit tělo i duši v lázních.

Maďarsko

Sárvár

Rozsáhlý termální, relaxační i léčebný areál se těší vysoké přízni návštěvníků, v létě i v zimě. Historické lázně Sárvár (čteme Šárvár), se pyšní podtitulem ‚lázně tří generací‘, protože jsou zde vítáni senioři s jejich potřebami, stejně jako mladší hosté nebo rodiny s dětmi.

V Sárváru vyvěrají dva léčivé prameny, jeden o teplotě 43 ˚C, druhý má dvakrát tolik, 83 ˚C. Klasické koupele prospěšné pohybovému aparátu zde můžete doplnit masážemi a zábaly, cvičením v bazénu, rehabilitací i exotickými procedurami z Thajska či z jógy.

shutterstock_39373087

Rakousko

Alpentherme

Lázně se nacházejí v městečku Bad Hofgastein a patří k těm nejoblíbenějším. V zimě můžete proplavat bazénkem přímo do vyhřívané vody ven, v létě pak se místo toho smíte slunit na lehátku. Děti jsou zde vítány toboganem i vodním multikinem.

Pro dámy je vyhrazena zvláštní část lázní, kam je vstup pánům zakázán. Alpentherme jsou moderní a největší lázně v údolí pod alpskými vrcholy.

Relax-Becken1-klein

Německo

Füssing

Největší termální německé lázně jsou vzdálené asi tři hodiny cesty a pyšní se třemi lázeňskými areály. Therme 1, Europa Therme a Johanesbad. Nabízejí spoustu bazénů s léčivou vodou o teplotách 28 až 42 ˚C.

Najdete tu také hydromasážní trysky, bublající lehátka a další atrakce. Máte-li rádi saunování, ve Füssingu si přijdete na své díky mnoha typům saun s různými teplotami vypařování.

{14aebf84-610c-2125-dd32-c679dc245d11}

Slovensko

Trenčianske Teplice

Patří mezi nejstarší a nejnavštěvovanější lázně na Slovensku. Město je výhradně lázeňské a pro svou malebnost a okolní přírodu je právem nazýváno Perla Karpat. Zabývají se zde především léčbou a prevencí onemocnění pohybového ústrojí, pooperačních stavů a úrazů, chronických revmatických onemocnění.

Dále tu léčí některé civilizační choroby, nemoci z povolání, a také kožní problémy, například s psoriázou.

Krym_new_7

Česká republika

Poděbrady

Do poděbradských lázní jezdí regenerovat a relaxovat i kardinál Miloslav Vlk, který si zdejší péči nemůže vynachválit.  Nocleh v lázeňském hotelu přijde na asi 200 Kč na osobu. Z procedur můžete vybírat třeba uhličité koupele v přírodní minerální vodě ‚poděbradce‘, jež léčí vysoký tlak a poruchy nedokrvování horních a dolních končetin.

Některé bazény si můžete pronajmout čistě pro sebe. Na ošetření pak zavítáte do intimních prostor s vanou.

shutterstock_338270921

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden