Těstoviny s klobáskou a celerem

Máte hlad jako vlk? Uvařte si tyto těstoviny. Skvěle vás zasytí a potěší chuťové buňky.

Suroviny na 4 porce

- 500 g těstovin (penne) - 300 g celeru - olivový olej - 1 cibule - 2 nožičky klobásy - 100 ml smetany na vaření - 100 g brynzy - sůl, pepř - 1 lžíce nasekaného oregana

Postup

1. Penne uvařte v osolené vodě al dente. Sceďte a vmíchejte do nich trošku olivového oleje, aby se neslepily.

2. Celer oloupejte a nastrouhejte nahrubo, cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a opečte celer a cibuli dozlatova. Přidejte na proužky nakrájenou klobásu a usmažte dokřupava. Pak vmíchejte smetanu a brynzu. Občas promíchejte a nechte na mírném plameni, dokud se sýr zcela nerozpustí. Podle chuti osolte a opepřete.

3. Těstoviny promíchejte se směsí. Přidejte nasekané čerstvé oregano a naservírujte na talíře.

reklama
reklama

Komentáře