Můj čas na kafíčko

Těžké chvíle mého manžela se drsně projevily na dálku!

Ve chvíli, kdy jsem chtěla vyhledat odborníka, všechno se samo uvedlo do pořádku.

Spoustu kilometrů od sebe se ve stejnou dobu odehrály nečekané události.

S Mirkem, mým manželem jsme v zimě jezdili pravidelně na hory. Byli jsme skoro jako lyžařští maniaci, vlastně už od mládí a naučili jsme to i naše děti. Na rodinné víkendy v Krkonoších nebo v Krušných horách jsme i po letech rádi vzpomínali. Mně a Mirkovi to vydrželo až do zralého věku.

V zásuvkách to zajiskřilo

Občas se stávalo, že jeden z nás z nějakých důvodů na víkendovou lyžovačku vyrazit nemohl. Měli jsme dohodu, že druhý pojede sám, tedy vlastně v doprovodu nějakých přátel. Tak tomu bylo i v onen víkend, kdy jsem musela zůstat doma kvůli dokončení nějaké práce. S Mirkem jsem byla ve spojení přes mobilní telefon, stačilo mi, když mi zavolal po snídani, než vyrazil na sjezdovky nebo na běžky a před večeří, když se vrátil. Pracovala jsem doma na počítači. Kolem poledne najednou zničehonic přestala jít elektřina, ale tak, že dost šokujícím způsobem. Ozvaly se rány, zajiskřilo to v zásuvkách a já si v první chvíli pomyslela, že mi může shořet počítač. Pojistky nahodit umím a tak jsem k nim šla a přepnula je, ale nic se nedělo. Věděla jsem si rady i s hlavním spínačem. Nepomohlo to. A jak jsem zjistila od sousedů, byla to opravdu jen záležitost našeho domku.

Čas se přesně shodoval

Už jsem chtěla shánět elektrikáře. Proud nešel asi půl hodiny a mně bylo jasné, že si s tím neporadím. Najednou, z ničeho nic, aniž bych se dál snažila, elektřina naskočila. Nelámala jsem si hlavu tím, jak je to možné a pokračovala v práci. Odpoledne mě zastihl telefon od jednoho známého. Líčil mi, jak Mirek na sjezdovce nešťastně sjel z trasy, vrazil do stromu a zůstal půl hodiny ležet v bezvědomí. Časově to naprosto přesně odpovídalo době, kdy vylétly pojistky – a jakmile se manžel probral, proud znovu naskočil. Nevěřím, že to byla náhoda. Všechno kolem nás má nějakou spojitost, jen my ji nevidíme a uvědomíme si ji až při takových tajemných příležitostech.

Jitka Z. (49), Mělník

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden