Thajská kuřecí polévka

Kokosové mléko dodává této pikantní polévce její specifickou chuť.

Potřebujete:

✿ 1–2 kuřecí prsa

✿ 1 lžíci olivového oleje

✿ 1 cibuli

✿ 3 stroužky česneku

✿ 1 l vývaru

✿ kousek zázvoru

✿ 2 chilli papričky

✿ 1 stonek řapíkatého celeru

✿ 1 plechovku kokosového mléka

✿ 1 limetku

✿ karí, sůl

✿ koriandr

1) Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, kuřecí maso na větší kousky. V hrnci rozpalte olej a 5 minut na něm opékejte cibuli, přidejte česnek a asi po minutě i kousky kuřecího masa. Nechte ho zprudka opéct a zatáhnout, nesmí se dusit.

2 ) Poté vše zalijte vývarem, přidejte nastrouhaný zázvor, na proužky nakrájený řapíkatý celer a chilli papričky a vařte asi 25 minut.

3) Nakonec přilijte kokosové mléko. Nechte prohřát a dochuťte solí, karí a šťávou z limetky. Podávejte posypané třeba nasekaným koriandrem.

reklama

Komentáře