Moje šťastná hvězda

Thajská sladká rýže s mangem

Lepkavá rýže nasladko je vyhlášenou thajskou lahůdkou. Ale chutná i nám Čechům. Udělejte si ji doma i vy a budete se olizovat až za ušima.


Suroviny:


2 hrnky rýže typu sticky (seženete ji v asijských potravinách i na internetu)


4 hrnky vody


400 ml kokosového mléka


100 g hnědého cukru


½ lžičky soli


1 čerstvé mango


1 lžička sezamových semínek


Postup:


Rýži namočte přes noc do vody. Druhý den ji sceďte a nechte okapat. Vařte ji v cedníku nad hrncem s vodou na mírném ohni, dokud nebude měkká. Mezitím si svařte kokosové mléko s cukrem a špetkou soli.


Uvařenou rýži smíchejte s oslazeným svařeným mlékem a dejte ji vychladit. Po vychlazení rýži servírujte s čerstvými plátky manga a lehce posypanou sezamovými semínky.


Náš tip


Rýže skvěle chutná i s opraženými kešu oříšky nebo buráky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden