Thajské krůtí červené kari s nudlemi

Chcete velmi snadno vytvořit domácí asijské hody? Máme pro vás rychlý recept na čtyři porce, který zvládnete do 40 minut, nicméně doba vaření nepřekročí čtvrt hodiny.

Suroviny:


  • 120 g Philadelphia Light (nebo Original)

  • 3 čajové lžičky thajské červené kari pasty

  • 400 g krůtích prsou nakrájených na plátky

  • 1 velká cibule nakrájená na plátky

  • 1 červená paprika bez jádřince nakrájená na tenké plátky

  • 1 zelená paprika bez jádřince nakrájená na tenké plátky

  • 125 ml polotučného mléka

  • 125 g thajských rýžových nudlí (2 uzlíky)

  • trocha koriandru na ozdobu


Příprava:
Lehce rozehřejte velkou nepřilnavou pánev a dejte na ni kari pastu, krůtí maso a cibuli. Smažte po dobu asi 6–8 minut, dokud nebude maso důkladně propečené. Mezitím připravte nudle podle pokynů na obalu, slijte a nechejte dobře okapat. Přidejte ke krůtímu masu papriky a smažte ještě asi 3 minuty.

Vmíchejte sýr Philadelphia a mléko a ohřívejte, dokud se nerozpustí. Ochuťte solí a pepřem. Vmíchejte do kari směsi nudle. Rozdělte do 4 servírovacích misek a podávejte ozdobené troškou koriandru.

Doporučujeme:
Nudle je u tohoto receptu možno vynechat a kari podávat na lůžku z voňavé jasmínové rýže.

.

reklama
reklama