Můj kousek štěstí

Thajské zelené karí s chřestem

Pikantní karí zahřeje i zasytí. Milovníci masa mohou přidat kousky opečeného kuřete.

Potřebujete:

✿ 1 lžíci zelené curry pasty
✿ svazek chřestu
✿ 3 cm zázvoru
✿ 1 stonek citronové trávy
✿ 150 ml kokosového mléka
✿ 1 lžíci rybí omáčky
✿ 5 žampionů
✿ 1 zelenou papriku
✿ 1 mrkev
✿ 1 chilli papričku
✿ 1 limetku
✿ olej, sůl
✿ hladkolistou petržel

1. Mrkev, papriku a chřest nakrájejte na menší kusy, žampiony na plátky. Na oleji restujte žampiony, přidejte mrkev a papriku, opékejte cca 5 minut a dejte stranou.

2. Ve stejné pánvi opražte kari pastu, přidejte polovinu kokosového mléka a provařte do zhoustnutí. Do omáčky přidejte nakrájený zázvor, podélně rozpůlenou citronovou trávu, rybí omáčku a nakrájenou chilli papričku.

3. Nechte provařit, přidejte připravenou zeleninu a chřest, přilijte zbylé kokosové mléko a povařte. Dochuťte limetkovou šťávou a ozdobte lístky petržele.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden