Thajský pikantní salát

Narazíte na něj téměř v každé thajské restauraci. Konzistencí se podobá našemu tataráku, ale jinak s ním nemá společného nic kromě hovězího masa.


Suroviny:


250 g naškrábané hovězí svíčkové


½ salátové okurky


1 svazek koriandru


1 svazek jarní cibulky


1 červená cibule


2 stroužky česneku


1 čerstvá chilli paprička


1 limeta


5 lžic rybí omáčky


3 lžičky bílého cukru


hrst máty


5 cherry rajčátek


sůl, pepř


Postup:


Maso na tatarský biftek si nejprve umelte, případě se dá koupit již namletý tatarák. Postupně do něj přidejte najemno nakrájenou okurku, trochu jarní cibulky, červenou cibulku, chilli papričku, rajčátka a nasekaný koriandr.


Pak si v mističce rozmíchejte rybí omáčku s cukrem, prolisovaným česnekem a šťávou z jedné limety. Všechny ingredience promíchejte a dochuťte solí a pepřem.


Nakonec zálivku s masem propojte, dobře promíchejte a dozdobte nasekanou mátou. Přejeme vám i vaší rodině dobrou chuť!


Tip pro lepší chuť


Zálivku můžete použít i na klasický hovězí steak. Můžete do ní přidat také trochu medu a sójové omáčky, pak bude ještě výraznější.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden