Moje sladké tajemství

Tipy na krásu z celého světa

Žádný světadíl nezůstává, co se krásy týče, pozadu. Asie, Austrálie, Afrika i Amerika mají své zaručené fígle, jak si počínat při péči o své tělo, aby vypadalo co možná nejdéle skvěle. A co víc! Nic na tom není a potřebné suroviny jsou už dnes dostupné pro každého a všude.

1. Blahodárné oleje

Nejlepším olejem ke zvláčnění pokožky jsou podle australských žen oleje Emu. Ty mají silné regenerační vlastnosti a také dodávají pleti potřebný objem, který s přibývajícím věkem ubývá.

Skvělé na něm je i to, že se při jeho pravidelném nanášení na obličej neucpávají póry. Ženy z afrického Maroka pro změnu tvrdí, že top olejem je ten arganový. Ten je plný vitaminu E, kyseliny linolové a tuků, které bojují proti případným jizvám , a také dodává výživu poničeným vlasům.

Který vyzkoušíte vy?

2. Hydratace čokoládou

Není náhodou, že právě z Ameriky, kde byl kakaovník před více než dvěma tisíci lety objeven, pochází ženy, které na jeho blahodárné účinky nedají dopustit. Jeho produkt, kakaové boby nezbytné pro výrobu čokolády, je totiž plný antioxidantů, a tak dokáže kůži doslova naplnit potřebnou vodou.

3. Mléko jako odličovač

Ze starověkého Egypta zase pochází rituál, který má svůj základ v mléce a medu. Jde o pravidelné koupele z těchto dvou pochutin. Kyselina mléčná totiž působí na pokožku jako jemný peeling. Vitaminy A a D kromě toho pokožku dostatečně vyživují a zjemňují.

4. Jasmín na bolest

Trápí vás pravidelné bolesti hlavy? Zkuste je zmírnit květy jasmínu podle doporučení indonéských žen. Vonné oleje právě z tohoto kvetoucího keře jsou totiž silným lékem proti nepříjemným bolestem.

Pokud si z něj uděláte jasmínový čaj, může vám také posloužit jako velmi dobré přírodní antidepresivum, nebo dokonce afrodiziakum..

5. Sauna je lék

V Evropě, konkrétně ve Finsku a Rusku, jsou experti na proceduru zvanou saunování. Celý zdlouhavý proces by měl obsahovat intenzivní parní lázeň, sprchu ledovou vodou a masáž voňavými svazky dubu nebo břízy.

Až to vykonáte, můžete doufat ve zlepšení krevního oběhu..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden