Moje chvilka pohody

Tipy pro okouzlující úsměv

O úsměvu se říká, že nestojí nic, ale přináší mnoho. Poradíme vám triky, jak mít oslnivě bílé zuby a dodat úsměvu na zářivosti.

Mnoho žen touží po bělejších zubech, ale zároveň si nemohou dovolit platit tisíce korun u dentisty. Pravdou ovšem je, že ke krásným bílým zubům nevede cesta pouze skrze zubařské křeslo. Začít byste měla ve své koupelně a kuchyni.

Kartáček a zubní nit

Pravidelná správná dentální hygiena je základ. Ideální je čistit si zuby po každém jídle, nejméně však ráno a večer, po dobu alespoň dvou minut v úhlu 45 stupňů na přechodu zubu a dásně.

Kartáčkem pohybujte od dásní směrem dolů. Úzký prostor mezi zuby, kde se nejčastěji usazují zbytky jídla, vyčistěte mezizubním kartáčkem nebo zubní nití.

Zaměřte se na jídelníček

K zabarvení zubů ve velké míře přispívá konzumace nevhodných potravin, jako jsou například borůvky, červená řepa, červené maso, z nápojů pak káva, černý čaj, červené víno, kyselé džusy z tmavého ovoce a barevné limonády.

Pozor byste si měla dát i na kečup a sojovou omáčku. Zažloutnutí zubů může způsobit také časté užívání léků, zejména antibiotik, a v neposlední řadě kouření.

Babské rady

K osvědčeným domácím receptům na zářivě bílé zuby patří potírání zubů vnitřní stranou banánové slupky, rozkrojenou jahodou a také bílou vnitřní stranou pomerančové kůry. Skvěle působí i žvýkání čerstvých špenátových listů, máty, šalvěje a bazalky.

Vhodné líčení

Bělejších zubů, alespoň opticky, dosáhnete tím, pokud si budete vybírat odstíny rtěnky v chladných barvách.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden