Moje šťastná hvězda

Tipy pro pevnější poprsí

Jednoduché triky pro krásnější dekolt

Všechny dobře víme, že čas bývá k ženské kráse nemilosrdný, a tak se spousta žen potýká s tím, že jejich ňadra už nevypadají s rostoucím věkem tak dobře, jak by si přály. Pokud patříte mezi ně, nezoufejte.

Přinášíme vám tipy, díky kterým bude vaše poprsí opět krásné a pevné, a to i bez zásahu plastického chirurga. Tvar ženských ňader je náchylný na celou řadu jevů. Patří mezi ně především přibývající léta, ale také kolísání váhy, těhotenství, kojení nebo třeba genetika.

Zkrátka faktory, z nichž většina se dá ovlivnit jen těžko, a které způsobují, že ňadra v průběhu času ztrácí svou pevnost i tvar. Abyste se nemusely bát nosit halenky s výstřihem, zkuste s tímto problémem bojovat v pohodlí domova pomocí našich jednoduchých rad.

Účinné masáže

Možná si přitom budete ze začátku připadat zvláštně, ale věřte, že pravidelné masáže prsou opravdu fungují. Provádějte je jednou týdně a vezměte si na pomoc některý ze speciálních kosmetických přípravků určený pro zpevnění poprsí. Seženete jej běžně v drogerii. Při masážích navíc můžete sledovat změny na svých ňadrech, a brát je tak jako součást preventivního vyšetření proti rakovině prsu.

Spěte na zádech

Pokud jste celý život zvyklé spát na břiše či na boku, je čas na změnu. Spánek na břiše způsobuje, že přirozený tvar vašeho poprsí deformuje váha vašeho těla, které jej opakovaně vystavujete. Spaní na boku je zase nevhodné kvůli pružnosti pokožky - v této poloze se totiž mnohem snadněji tvoří vrásky mezi ňadry.

Spaní na zádech prospěje vašemu poprsí.

Správné prádlo

Noste vždy správnou velikost podprsenky. Jedině vhodně zvolené prádlo udrží vaše poprsí v ideální pozici. Pokud si nejste velikostí podprsenky jistá, nestyďte se zeptat profesionálně vyškoleného personálu v obchodě se spodním prádlem. Dnes už jsou navíc na trhu běžně k dostání takzvané push-up podprsenky, které nejen udrží ňadra ve správné poloze, ale díky výplním je také pozvednou.

Nezapomeňte cvičit

Své poprsí vytvarujete také vhodným cvičením. Naštěstí existuje celá řada cviků na posílení prsních svalů. Zkuste například tento, při kterém se ani nezapotíte: sedněte si do tureckého sedu, narovnejte záda a ruce spojte před hrudníkem. Intenzivně tlačte dlaněmi do sebe asi 20 sekund, potom uvolněte a cvik zopakujte ještě čtyřikrát.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden