Moje sladké tajemství

Tipy pro suché ruce

Olejový zábal: Ruce ponořte do misky s olejem (arašídový, mandlový, olivový). Pečlivě je promněte, vsuňte do mikrotenových sáčků a následně do froté rukavic. Nechte působit 30 minut. Olejový zábal můžete používat každý den, nebo aspoň jednou týdně.

Olejová koupel: Do umyvadla napusťte teplou vodu a přidejte dvě lžíce oleje. Do lázně potom na 10 minut ponořte ruce. Nakonec je jemně osušte.

Mléčná koupel: Ohřejte plnotučné mléko na teplotu, která vám bude příjemná, a ruce do ní namočte na 5 minut. Koupel zpevní nehty a zajistí hydrataci pokožky.

Medový zábal: V misce smíchejte lžičku medu a lžičku olivového oleje a směs pomalu vtírejte do pokožky rukou. Ty pak vsuňte do mikrotenových sáčků a zabalte do froté ručníku na 30 minut. Tento zábal je vhodný především v chladnějších měsících.

Zábal s vazelínou: Naneste silnější vrstvu bílé vazelíny na ruce. Navlékněte si bavlněné rukavice a nechte působit přes noc. Pokud vazelínu vetřete do nehtů a jemně promnete, získají okamžitě lepší vzhled a budou se pěkně lesknout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden