Moje chvilka pohody

Toho doktora mi byl čert dlužen!

O sestřičkách a doktorech se traduje ledacos. I já se nechala okouzlit doktorem. Mně ale takový vztah nic dobrého nepřinesl a zničil mi manželství.

Sestřičky a doktoři, to zkrátka patří k sobě, říká se. Ne vždy to je ale pravda. Alespoň v mém případě určitě ne! Když jsem se kdysi po mateřských chystala znovu do práce, zjistila jsem, že zdravotních sestřiček je sice nedostatek, ale když máte malé děti, nikdo vás nechce.

Nakonec jsem si našla místo u praktika. „To je výhra v loterii,“ jásala jsem, že alespoň budu mít dost času na děti. Můj Lojza dělal hodinového manžela, a tak měl neomezenou pracovní dobu.

Šéf se mi začal dvořit

„Máte krásné oči,“ řekl mi po několika týdnech doktor. „Denisko, jako chlap bych to neměl navrhovat, ale co kdybychom si tykali?“ A tak jsme si s Honzou, jak se jmenoval, potykali. Já k němu obdivně vzhlížela, protože i když byl starší, byl přitažlivý. I pacienti ho měli rádi.

Všechny dokázal trpělivě vyslechnout a jak byl pozorný k pacientům, by i ke mně. Nikdy jsem nezažila, že by mě Lojza tak trpělivě poslouchal. Brzy jsem byla v práci šťastnější než doma. On se mi naopak svěřil, že po patnácti letech manželství u nich láska vyprchala a se ženou je už jen kvůli synovi.

Kruté prozření

Samozřejmě se stalo to, k čemu dojít nemělo. Po ordinační době a na vyšetřovacím lůžku. Nikdy předtím by mě nenapadlo, že bych mohla být Lojzovi nevěrná. „Chtěl bych být s tebou pořád,“ šeptal mi Honza. „Jen co začne Petr chodit na střední školu, vyřešíme to, teď ho nechci stresovat.“ Takhle uběhly dva roky.

Doma mě už nebavilo lhát, a navíc jsme si byli čím dál vzdálenější. Málem jsem se už doma přiznala, když jednou ráno vtrhla do ordinace elegantní dáma. „Tak to jste vy! Mohu vás ujistit, milá zlatá, že pár jich už bylo před vámi a budou i po vás. Honza se ale nikdy nerozvede!“

Pochopila jsem, že to je žena mého milence! Podle jeho vyprávění ušlápnutá chudinka bez názoru, se kterou je jen ze soucitu! Ve skutečnosti to byla pěkná metrnice. „On nikdy neopustí, na co je zvyklý,“ houkla na mě s tím, že vše je navíc psané na ni.

Napráskala mě doma

A aby toho nebylo málo, zavolala i mému manželovi. Ten její z našeho vztahu opravdu rychle vycouval a já jsem si našla nové místo, pro jistotu u lékařky.

Lojza ale podal žádost o rozvod. Tu sice po několika měsících stáhl, ale od té doby už spoustu let žijeme jen vedle sebe. Nevěru mi nedokázal odpustit. Není dne abych nelitovala těch pošetilých dvou let, kdy jsem se nechala omámit doktorem.

Denisa P. (56), Pelhřimov

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden