Moje šťastná hvězda

Tom Cruise: Vzdal se dcery kvůli scientologii

Stal se z něj náboženský fanatik, který sektě obětoval rodinné štěstí?

Život a manželství s TOMEM CRUISEM (53) nebyly zase taková pohádka, jak to na první pohled vypadá. Jak šíleně tíhne k náboženství, ukázal až jeho druhý svazek, z něhož vzešla jeho jediná dcera SURI (10).

Cruise je už dlouhá léta oddaným prominentním členem nechvalně proslulé scientologické církve, která žije ze štědrých finančních darů svých členů. Hvězda legendárního trháku Top Gun nebo Mission Impossible této sektě zcela propadla, a to do takové míry, že jí obětuje i své osobní a rodinné štěstí. Díky tomu se herec už téměř čtyři roky neviděl se svou dcerou Suri, která je svou matkou a Cruisovou bývalou ženou, herečkou KATIE HOLMES (38), vychovávaná jako katolička. Něco takového se u scientologů netoleruje a jakýkoli kontakt s odpadlíky,je pro scientology maximálně nežádoucí. Herec má proto přísný zákaz se s manželkou i dcerou vídat. Když přitom před lety k půvabné brunetce zahořel, vypadalo to jako láska na celý život. Navíc mu dala vlastního potomka, o kterého se marně snažil ve svém prvním manželství s herečkou NICOLE KIDMAN (49). S tou si nakonec adoptoval dvě děti, které se rovněž staly scientology.

Dcera Suri.

Super přísná smlouva
Když se pak v roce 2001 s Kidman rozváděl, podařilo se mu získat obě adoptované děti do své péče a herečka s nimi naprosto ztratila kontakt. Dnes jsou si prý zcela cizí, což Nicol velmi mrzí. Zato Katie se tak snadno nedala a o dceru Suri se v rozvodové bitvě s Cruisem rvala jako lvice. Z šíleného manželství a ze spárů fanatických scientologů chtěla po šesti letech sice opravdu pryč, ale o jedinou dceru nechtěla přijít v žádném případě. Poté, co si Cruise v roce 2006 vzala, sice sama vstoupila nakrátko do jeho církve, ale velmi rychle zjistila, že chce pryč a od jejich vlivu se snažila uchránit i Suri. Svůj boj nakonec vyhrála, ale musela podepsat velmi přísně stanovená porozvodová pravidla. Mezi ně patří i to, že na veřejnosti o Cruisovi ani církvi nesmí nijak hanlivě mluvit, a také to, že ještě pět let po rozvodu nesmí s nikým oficiálně chodit. Za to si z rozvodu odnesla téměř 5 milionů dolarů pro Suri a dalších 5 milionů pro sebe. Pokud by však něco z podmínek porušila, o peníze by přišla. To by také vysvětlovalo, proč Holmes už čtvrtým rokem randí s černošským hercem JAMIE FOXXEM (49). Pár byl spolu již několikrát ve společnosti viděn, ale oficiálně oba ke svému vztahu stále mlčí. Tento rok se očekává, že dvojice svou lásku zveřejní.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden