Topinka s křepelčím vejcem

Trochu netradiční, ale o to zajímavější pokrm můžete připravit z křepelčích vajíček a s pstruhem navrch.

Ingredience: velká ciabatta nebo 2 menší, listový salát, česnek, 12 až 16 křepelčích vajíček, 6 až 8 vajec, olivový olej, čerstvé bylinky, sůl, pepř, filátko z uzeného pstruha

Postup: Z ciabatty ukrojíme 12 až 16 plátků a usmažíme na olivovém oleji dozlatova topinky, které lehce potřeme česnekem a mírně je osolíme.Kolik plátků, tolik křepelčích vajíček. Na pánvi si usmažíme malá volská oka z křepelčích vajec a dáme je stranou. Dobře uděláme, pokud je vložíme do vyhřáté trouby, aby nevychladla. Na tu samou pánev vyklepneme 6 až 8 slepičích vajec, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a uděláme míchaná vajíčka, která rozdělíme na všechny minitopinky.Filety z uzeného pstruha nakrájíme na 12 až 16 kousků a rozdělíme je na topinky, nakonec na všechny minitopinky dáme po jednom kusu křepelčího volského oka.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama