Můj kousek štěstí

Tornado Lou utíkala od manželských povinností

Můj kousek štěstí

Žena, která byla po několik desítek let idolem pro celé zástupy mužů, si celý život nesla vážné trauma z dospívání, které jí naprosto změnilo vztah k mužům. Z prvního manželství utekla, nehodlala sex uznat za povinnou součást manželství a přeci v každé roli překypovala vřelostí a sex apeallem. Herecká ikona Květa Fialová (†88).

Sexy symbol své doby, Květa Fialová, byla od dětství předurčena pro svět filmu a divadla. Maminka Květoslava byla výtvarnice a sochařka, která v ní povzbuzovala sklony k umění. I přesto, že po roce 1939 byla rodina vyhnána z rodného kraje do Čech, podobně jako další tisíce Čechů v době vzniku Slovenského štátu, považovala paní Květa své dětství za idylické.

Otec Vlastimil Fiala byl totiž ruský legionář, kdysi vězněný v gulagu, a to se slovenským nacionalistům příliš nelíbilo. Jako dítě se zamilovala do postavičky Ferdy mravence. Chodila tehdy do třetí obecný a považovala ho za nejúžasnější bytost na světě.

S kamarádkami prý vnikly do kapličky v klášteře v Dobšiné, kde se s ním nechala oddat. To se však nelíbilo řádovým sestřičkám, že prý znesvětily pána Boha a milého Ferdu jim zabavily. I po létech se jí jen velice těžko vzpomínalo na období spjaté s koncem

Zbývá vám 79% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden