Torta alla Pasqualina 

Italská kuchyně nabízí i zeleninové pokrmy, jako tento výtečný studený špenátový koláč.

Potřebujete:

800 g listového špenátu, 500 g ricotty, 6 vajec, 2 pláty listového těsta, sůl, pepř

Postup:


  1. Oprané špenátové listy vložte do velkého hrnce, dejte na mírný oheň, zakryjte poklicí a nechte jo 15 minut „zavadnout“. Poté ho vyjměte, nechte vychladnout a dejte do mixéru a nasekejte nadrobno. Můžete ho také nasekat nožem.

  2. Smíchejte špenát s ricottou, solí a pepřem a vmíchejte 1 vejce. Dortovou formu vymažte máslem a vložte plát těsta. Nalijte směs a vložte na 30 minut do lednice.

  3. Ve směsi udělejte lžící 4 větší důlky a do každého rozklepněte vejce. Z druhého plátu těsta vykrojte kruh o průměru formy a přikryjte jím směs. Okraje spodního dílu po stranách přehněte a spojte s vrchní částí. Vejce rozšlehejte a potřete koláč. Pečte v troubě  hodinu a poté nechte vychladnout.

reklama
reklama

Komentáře