Tortilly s falafelem

Suroviny:


  • 1 plechovka sterilované cizrny

  • svazek petrželové natě

  • 3 jarní cibulky

  • 2 stroužky česneku

  • drcený římský kmín

  • sůl a pepř

  • ¼ menší hlávky červeného zelí

  • olej na smažení

  • 4 – 6 tortill

  • 2 cizrnové pomazánky

  • 2 saláty

  • 6 lžic bílého jogurtu


Postup:

Cizrnu, nasekanou petrželovou nať, nadrcený česnek a pokrájené jarní cibulky dáme do výkonného mixéru a rozmixujeme na hustou kaši. Dochutíme rozdrceným římským kmínem, solí a pepřem a uložíme asi na hodinu do lednice. Mezitím pokrájíme zelí na tenké nudličky a mrkev nastrouháme nahrubo.  V kastrolu rozpálíme asi 3 cm vysokou vrstvu oleje, z cizrnové hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky nebo placičky, smažíme dozlatova a ukládáme na papírovou utěrku. Placky potřeme pomazánkou, na ni dáme salátové listy, kuličky falafelu, mrkev, zelí, jogurt a placky pevně zarolujeme.

reklama
reklama

Komentáře