komerční sdělení

Toužíte po změně barvy? Poradíme vám, jak na to

Přichází jaro a toto období přímo vybízí ke změnám životního stylu a vzhledu. Vlasy jsou korunou krásy, proto se mnoho žen rozhodne začít právě od nich. Jaké jsou úskalí proměn? Přejete si drobnou změnu nebo hodláte učinit skutečně radikální krok? Zaměříme se na oba případy.

Díky něžné balayage metodě “prokouknete”

Pokud si přejete prozářit svůj obličej, ale nechcete výrazně měnit barvu vlasů, je pro vás tato melírovací technika velmi vhodná. Balayage technika melírování vlasů vznikla ve Francii už v 70. letech minulého století, ale nyní opět zažívá velký návrat a patří mezi nejoblíbenější techniky melírování současnosti.

Zářivá medová balayage

V čem ten zázrak spočívá?

Kadeřník zesvětluje prameny vlasů téměř od hlavy nebo pár centimetrů od kořínků. Tato technika spočívá ve velmi precizním nanášení barvy, využívá se zesvětlení vlasů, ale je možné i kombinovat několik odstínů. Výsledkem jsou vlasy, které vypadají jako “políbené sluncem”, jsou velice přirozené, ale barva je prozářená a živá.

Nezaměnit s ombré technikou

Na rozdíl od ombré, kdy jsou vlasy zesvětleny v koncích, balayage melírování se provádí téměř na celých vlasech. Efekt balayage vypadá mnohem přirozeněji, neměl by tam být patrný přechod mezi barvami.   Z černých vlasů na světlou barvu Každá žena, která si nabarvila své vlasy na černou a následně zjišťovala, jak se této barvy zbavit, ví, že to rozhodně není legrace. Pokud se žena navíc barví dlouhodobě a barvami z drogerie, je to skutečně náročná cesta.

Zaručené rady z YouTube a blogů

Mnoho videí na YouTube a článků blogerek popisuje přechod z černé na blond jako bezproblémovou záležitost na jedno odpoledne. Je možné, že autorky mají skutečně vysoce kvalitní a silné vlasy, které ale nemá každý. Silné odbarvovače, které používají, mohou u méně kvalitních vlasů způsobit úplné zničení vlasů, které se budou muset ostříhat. Pokud by se neostříhaly, tak se vlivem přesušení násilným odbarvováním stejně při česání zlomí a odpadnou. Navíc takové vlasy nikdy nebudou vypadat hezky a už vůbec nebudou působit zdravě.

Odbarvování černých vlasů v domácím prostředí

I když vlasy doma odbarvíte, jejich barva bude nehezká, pravděpodobně sytě oranžová. Barva navíc nebude jednotná, protože byly dobarvovány odrosty, takže na každé části vlasů bude jiný počet “vrstev” barvy.

Návštěva kadeřnice?

Nebude to tak jednoduché Odbarvování černých vlasů je náročná procedura trvající několik hodin. Vlasy se po odbarvení musí také nabarvit na jinou barvu tak, aby výsledek vypadal pěkně. Protože se jedná o proceduru náročnou na čas, zkušenosti i materiál, tak mnoho kadeřnicí stále klientky s tímto požadavkem odmítá. Pokud však skutečně toužíte po změně barvy, obvolejte několik kadeřnictví a zeptejte se, zda tuto službu nabízí. Pokud je to možné, volte kadeřnictví, která prokazatelně mají s touto službou zkušenosti. Můžete se podívat do jejich fotogalerie na webových stránkách kadeřnictví, zda tam nemají fotku “před a po” klientky, která si v tomto kadeřnictví nechala “stáhnout” černou barvu.

Čas a peníze

Bohužel, “stažení” černé barvy z vlasů bude pro vás náročné na čas i peníze. Nikdo neodhadne předem, jak se budou vlasy “chovat”, Většinou je potřeba proceduru opakovat minimálně 3x, aby se dosáhlo skutečně světlé nebo dokonce blond barvy.

Profesionální rady nad zlato

Zkušená kadeřnice vás provede nejen samotným odbarvením černých vlasů, ale také poradí s následnou péčí o odbarvené vlasy. Ty budou po odbarvení vysušené, ale když se procedura provede profesionálně a šetrně, tak je vysoká pravděpodobnost, že vaše vlasy odbarvení “přežijí” v dobré kondici. Správná péče potom vlasům jen prospěje. Suché vlasy budou potřebovat hodně hydratace. Odměnou vám však bude živá barva, která vás skvěle naladí na jaro, prozáří a omladí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden