Moje šťastná hvězda

Tradiční domácí sulc

Domácí huspenině s čerstvým chlebem se hned tak něco nevyrovná. Ideální pochoutka k pivu. Popadněte zástěry a hurá na přípravu této pochoutky.

Ingredience:

8 vepřových nožiček

10 kuliček černého pepře

10 kuliček nového koření

1 lžička tymiánu

4 ks bobkového listu

1 mrkev

1 bulva celeru

1 petržel

cibule

100 ml octa

sůl

Postup:

1. Vepřové nožičky řádně očistěte, zbavte štětin a opláchněte je ve studené vodě. Poté je vložte do hrnce, přidejte pepř, nové koření, tymián a bobkový list a vše zalijte dostatečným množstvím vody.

Vařte přiklopené pokličkou asi 2 hodiny. Maso by mělo změknout tak, aby šlo snadno vykostit jen pomocí prstů (vaření tedy může trvat i déle).

2. Uvařené nožičky vyjměte, nechte zchladnout a pečlivě vykostěte. Maso i s kůžemi nakrájejte na větší kousky. Nemelte ani nemixujte!

3. Vývar slijte přes síto zase do hrnce, osolte ho a povařte v něm očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu kromě cibule (trvá to asi 30 minut). Na posledních 5 minut přidejte najemno nakrájenou cibuli a ocet.

4. Do vývaru k zelenině vmíchejte maso. Vše nalijte do pekáče nebo obdélníkové formy a nechte v chladu ztuhnout. Pokud chcete, můžete přidat ještě vařené vejce nakrájené na kolečka.

5. Huspeninu nakrájejte na centimetrové plátky a podávejte s chlebem, otcem, cibulí a hlavně pivem, díky kterému vám po tomto vydatném pokrmu krásně slehne. Přejeme dobrou chuť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden