Tradiční moravská šmigrustovka

Příprava: 90 min Cena za 1 porci: 18 Kč

Suroviny na 4 porce:

300 g uzeného masa
4 vejce uvařená natvrdo
1 pikantní klobása (čabajka)
1 větší cibule
1 žloutek
1 l vody
2 lžíce hladké mouky
1 lžička sladké mleté papriky
60 ml smetany (33%)
strouhaný křen
čerstvá pažitka
podle potřeby pepř
podle potřeby sůl

Postup:

Uvaříme uzené maso, na kolečka nakrájenou cibuli a kvalitní, lehce pikantní klobásu. Vmícháme pozvolna smetanu rozmíchanou s moukou a opět necháme alespoň 10 minut povařit.

Do talířů nebo misek vložíme na kousky nakrájené maso, nakrájená natvrdo uvařená vejce a zalijeme připravenou polévkou. Ozdobíme nastrouhaným křenem a nakrájenou pažitkou, opepříme, a je-li třeba, polévku osolíme.

reklama
reklama

Komentáře