Tradiční mramorová bábovka

Vláčná, nadýchaná mramorová bábovka je symbolem domácí pohody.

Příprava: 75 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 12 Kč

Suroviny na 10 porcí

- 180 g másla

- 6 vajec

- 300 g krupicového cukru

- 250 ml vlažné smetany ke šlehání

- 1 vanilkový cukr

- 450 g polohrubé mouky

- 3 lžíce kakaa

- 1 prášek do pečiva

- tuk a hrubá mouka na formu

- moučkový cukr na posypání

Postup

1. Žloutky utřete s cukrem. Přidejte změklé máslo a smetanu. Dobře promíchejte. Zvlášť ušlehejte bílky s vanilkovým cukrem. Prosejte mouku s práškem do pečiva a vmíchejte ji do žloutkové pěny. Nakonec vmíchejte sníh.

2. Polovinu těsta vlijte do formy, do druhé poloviny vmíchejte kakao a zlehka vmíchejte do formy. Pečte asi 60 minut při 180 ºC.

reklama

Komentáře

reklama