Tradiční nakládaní utopenci

Typická, dobrá česká mňamka pro vás

Kdo by si nedal tradičně naložené buřty s cibulí? Snad jen zásadoví vegetariáni.

Ingredience:


  • 600 ml vody

  • 6 bobkových listů

  • 6 kuliček nového koření

  • 1 lžička barevného pepře

  • 1 lžičku soli

  • 300 ml 8% octa

  • 1,5 kg buřtů

  • 3 sterilované sladkokyselé okurky

  • 4 cibule


Postup:

Dávkou uvedenou v receptu naplníte 3 litrové sklenice. Svaříme vodu s kořením a solí. Úplně na závěr přilijeme ocet a necháme jen přejít varem. Buřty nařízneme, do každého vložíme plátek cibule, plátek okurky a spíchneme párátkem. Vyskládáme do lahví a proložíme zbylou cibulí. Zalijeme ještě teplým nálevem. Necháme rozležet asi týden.

reklama

Komentáře

reklama