Tradiční párečky s kaší

Suroviny:  1kg brambor  50 g másla  šálek horkého mléka  8 klasických britských párečků  1 malá červená cibule  2 lžíce lehkého olivového oleje  1 vanička hovězího vývaru nebo tzv. gravy  300 g čerstvých zelených fazolek

Postup: Nejdříve si oloupeme a nakrájíme brambory na kaši. Vložíme do vody, osolíme a vaříme doměkka. Poté slijeme vodu a silně zatřepeme hrncem, aby se rozpadly, a uchováme v teple. Těsně před podáváním přidáme horké mléko, případně dochutíme solí a ještě vyšleháme.

Nakonec přidáme máslo a zakryjeme pokličkou. Rozehřejeme si troubu na 160 °C. Plechy vyložíme papírem na pečení, lehce pomažeme olejem a poklademe párečky. Pečeme je do zlatova, tedy asi 25 minut. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtky.

Zkaramelizujeme ji v malém kastrůlku na lžíci olivového oleje asi 3 minuty. Přidáme koncentrovaný vývar, případně trochu vody a přivedeme k varu. Mezitím si očistíme fazolky a uvaříme je v horké solené vodě přibližně 7 minut.

Vodu slijeme. Servírujeme nejdříve připravenoukaši, poté navrch párečky a polijeme omáčkou..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden