Tradiční rajská omáčka s hovězím masem

Příprava: 120 minut, Náročnost: 2, Cena: 22 Kč

Rajská s knedlíkem byla na počátku minulého století avantgardním pokrmem.

Suroviny na 5 porcí


  • 750 g zadního hovězího masa

  • 400 g rajského protlaku

  • 1 střední cibuli

  • 15 dkg perníku na strouhání čerstvě mletý černý pepř

  • 3 lžíce cukru

  • 5 lžic oleje

  • 125 g másla

  • sůl


Postup:

  1. V kastrole na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme cukr, který vmícháme do cibule. Promícháme a přidáme rajský protlak a podlijeme horkým 1,5 l vývaru a necháme na mírném plameni, necháme probublávat a občas promícháme a podléváme vývarem.

  2. Omáčku zahustíme tak, jak to máme rádi. Pečlivě ji propasírujeme přes husté síto a na závěr zjemníme máslem, které necháme v omáčce rozpustit pro zjemnění máslo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden