Tradiční zabijačkový guláš s játry

Právě v této době se konají tradiční zabijačky a my pro vás máme výbornou sytou specialitu připravovanou z toho nejlepšího, co právě domácí zabijačka přináší.

Ingredience:  1 lžíce sádla, 50 g slaniny, 3 cibule, 400 g vepřového masa, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika, majoránka, 4 stroužky česneku, 400 g vepřových jater, chléb, sůl, pepř

Postup:  Na rozehřátém sádle vyškvařte slaninu i cibuli. V tomto základu ze všech stran zprudka opečte maso nakrájené na kostky.

Osolte ho, opepřete, okořeňte paprikou a majoránkou a přidejte prolisovaný česnek. Podlijte vodou a zakryté duste, až bude maso poloměkké.

Nyní přidejte játra, také pokrájená na kostky, guláš zahustěte rozdrobeným chlebem, podle potřeby ještě podlijte a dál duste, až budou maso i játra měkké. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Komentáře

reklama