Moje sladké tajemství

Trápí ji obrovské finanční problémy?

Kdekdo by si mohl myslet, že slavné osobnosti s příjmy v řádech statisíců nevědí, co je to strach z toho, že by mohli o všechno najednou přijít. Zpěvačka Petra Janů (66) je však důkazem naprostého opaku.

Po smrti manžela Michala Zelenky (†63), který podlehl rakovině, byla Petra Janů (66) nucena začít řešit záležitosti, které měl do té doby na starosti její muž. Zpěvačka se nemusela o všechny ty běžné povinnosti související s bydlením a poplatky nikdy příliš starat.

Než Michal Zelenka zemřel, nemusela řešit žádné běžné životní formality.

Manžel o ni v tomto ohledu pečoval naprosto bezchybně a měla se doslova jako v bavlnce. Po jeho odchodu se musela Janů naučit žít nejen bez svého milovaného muže, ale najednou bylo všechno na ní a musela začít řešit spoustu formalit sama.

„Žila jsem ve skleněné kouli. Než se člověk naučí tomu praktickému životu, tak to chvíli trvá,“ vysvětlovala.

Dluhy ji děsí

Nadělala si snad právě v této hektické době, kdy oplakávala zesnulého muže a musela čelit drsné realitě všedního života, nějaké dluhy, kvůli kterým se nyní obává exekuce? Zpěvačka prozradila, že má až panickou hrůzu z toho, že se jí jednou objeví na prahu domu exekutor. „Jsem stará škola, babička i maminka mě učily, že nesmím mít žádné dluhy,“ vysvětluje s tím, že ji upřímně děsí představa, že by zapomněla něco zaplatit včas a musela by se setkat s exekutorem, který by jí oblepil majetek obávanými žlutými samolepkami.

Velmi živě si Janů dovede prý představit, jak nešťastná by byla, kdyby o všechno přišla. Přinucena k zodpovědnosti Byla to právě manželova smrt, která přiměla zpěvačku postavit se svému strachu čelem a naučit se fungovat úplně jinak, než byla dosud zvyklá. Naučila se samostatně rozhodovat, což dřív neuměla. Díky hrůze z exekutorů si dává zpěvačka opravdu velký pozor na veškeré své platby a pohledávky. Všechno prý raději platí s předstihem, aby ji nic podobného nepotkalo.

Strach si vysvětlit nedokáže, objevil se po smrti manžela a zpěvačka si je jistá, že ji jen tak neopustí. Jak sama uvedla, žádné dluhy nemá a předpokládá, že ani mít nebude, přesto se nemůže zbavit strachu z toho, že by mohla o všechno přijít a začínat zase od nuly.

Nějaký důvod to tedy rozhodně má.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden