Můj kousek štěstí

Trápí snad vaši kůži žízeň?

Jestli je vaše pokožka suchá, nebo jen dehydratovaná, zjistí vyšetření na dermatologii.

Zdravá pokožka je přirozeně chráněna filmem, který je tvořen především vodou a kožním mazem. Tato vrstva ji chrání před vnějšími vlivy a brání ztrátě vody.

Když se štít prolomí

Někdy dojde k narušení kožní bariéry, a tím dochází k dehydrataci pokožky. Ta je najednou nezdravě napjatá, hrubší, někdy se mohou objevit šupinky, svědění nebo skvrny. Mohou ji způsobit i změny prostředí, nová aktivita, která pokožku vysušuje (například plavání), nebo i agresivnější sprchový gel.

Pokožku ošetřete po každé koupeli, sprše a kdykoli pocítíte její nepříjemné pnutí.

Dehydratace se může týkat všech typů pokožky, ale je to naštěstí přechodný stav, který můžete zvrátit správnou péčí. Protože pokožce schází pouze voda, je potřeba ji doplnit a obnovit kožní bariéru. K tomu postačí běžná kosmetika pro hydrataci a výživu kůže.

Už jste se s ní narodila?

Suchá až citlivá pokožka je na rozdíl od dehydrované trvalý stav, obvykle způsobený geneticky. Jedná se zkrátka o typ pokožky, jako je například mastná nebo smíšená, který máte celoživotně.

Snadno na ní vzniká ekzém. Vyžaduje péči pomocí dermokosmetických přípravků z lékárny, které obsahují ureu, panthenol, bambucké máslo apod.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden