Moje chvilka pohody

Trápí vás elektrizující vlasy? Dejte si lososa a litr vody!

Žijí si vaše vlasy vlastním životem a jsou nabité statickou elektřinou? Poradíme vám, jak je jednou provždy usměrnit!

Oblečete si svetr, omotáte si šálu kolem krku a pak vám trvá půl hodiny, než dáte účes zase do pořádku? Vlasy elektrizují, když jsou vysušené, oslabené a postrádají důležité živiny.

Základem je voda

Každá buňka v těle potřebuje pít. Správný pitný režim je klíčový pro udržení zdravé pokožky, nehtů i vlasů. Doporučené dva litry denně proto nepodceňujte, raději si dejte ještě sklenici vody navíc.

Kromě toho se zaměřte i na svůj jídelníček. Dominovat by v něm měly hlavně potraviny bohaté na vitaminy, stopové prvky a zdravé tuky, což jsou zejména luštěniny, čerstvé ovoce a zelenina, celozrnné obiloviny, ryby, mléčné výrobky, a ořechy a semínka.

Kosmetické zbraně

Samozřejmě, že to není jen o výživě. Neméně důležitý vliv má i vlasová kosmetika, kterou používáte. Platí, že čím hydratovanější vlasy máte, tím méně budou elektrizovat. Proto zvyšte dávku výživného nebo uhlazujícího kondicionéru a jednou za dva týdny použijte také vitaminovou vlasovou masku.

Vyzkoušet můžete i nesmývatelné produkty, které do vlasů vtíráte až po jejich umytí nebo vlasové olejíčky do konečků. Pokud jde o fén a žehličku, zkuste se jich na čas vzdát. Horký vzduch totiž vlasy vysušuje, tím pádem se problém s elektrizujícími vlasy ještě zvyšuje. A hřeben? Plastový vyhoďte a kupte si kartáč s přírodními štětinami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden