Moje chvilka pohody

Trápí vás suché vlasy? Vyzkoušejte těchto 5 tipů!

Vhodnou kosmetickou péčí se dá mnohé zachránit. Problém suché pokožky se týká i hlavy. I ta vyžaduje zvláštní péči, aby vlasy nebyly matné a zplihlé.

Zdravý vlas obsahuje dostatečné množství molekul vody. Právě vlhkost je to, co určuje jeho kvalitu, tvarovatelnost a pružnost. V suchém prostředí, na slunci nebo při fénování se voda odpařuje nejenom z povrchu vlasu, ale také zevnitř.

Tím klesá jeho vlhkost, ztrácí se pružnost a lesk. Suché vlasy jsou na dotek tvrdší, ale přesto křehké a bez lesku. Často se třepí, jsou matné, obtížně se češou a tvarují.

Doplňte živiny

Suché a křehké vlasy ocení jídlo bohaté na železo, zinek a vitaminy B a C. Na talíři by se měly často objevit ryby, které jsou zdrojem omega-3 mastných kyselin, brambory a citrusové plody.

Extra péče

Neocenitelným pomocníkem jsou nesmývatelné hydratační kúry ve formě sprejů, olejů, krémů a výživných sér. Malé množství přípravku aplikujte klidně denně.

Speciální produkty

Používejte produkty určené přímo pro suché vlasy, obsahují méně vysušujících pěnivých látek.

Stop fénu

Vlasy neupravujte za použití vysokých teplot, aniž byste je předtím proti vysokým teplotám ochránila. Lepší je nechat vlasy volně schnout na vzduchu než je fénovat a narovnávat žehličkou.

Jemná masáž

Pokožku hlavy si pravidelně masírujte, zlepší se tak její prokrvení a podpoří se vylučování kožního mazu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden