Můj čas na kafíčko

Trápí vás v zimě opary?

Opary na rtech jsou bolestivé a nepříjemné. Za jejich tvorbu mohou viry, které v sobě má naprostá většina lidí. Za to, že se opar objeví, může stres a oslabená imunita. Velkou roli ovšem hraje i genetika, někteří lidé jsou k tvorbě oparů náchylnější než jiní.

V případě, že se opary objevují opakovaně, jsou rozsáhlé, bolestivé a provází je únava nebo teplota, měli byste raději vyhledat lékaře. Tyto obtíže mohou totiž poukazovat na celkové oslabení organismu vyvolané nějakým závažným onemocněním.


Antivirotika i kvasnice


Rychlou úlevu a snazší hojení slibující moderní masti a náplasti obsahující antivirotika a zklidňující složky. V případě, že dáváte přednost přírodní léčbě, máte na výběr z celé řady tradičních léků.
Když opar potřete kvasnicemi smíchanými na kašičku s vodou, bolavé místo se zchladí a vysoký obsah vitaminů B pomůže s regenerací pokožky. Jogurt s živými kulturami opar ochlazuje a zrychluje hojení. Tae tree olej má silné a protivirové účinky. Protože je hodně silný, používejte ho k potírání raději naředěný nějakým neutrálním olejem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden