Můj kousek štěstí

Trápila se v manželství

To by asi nikdo nečekal. Ačkoli manželství Carmen Mayerové (75) a Petra Kostky (80) vždycky platilo za jedno nejstabilnějších, tak úplně růžové to mezi partnery vždycky nebylo. Manželé jsou spolu už téměř padesát let. A to je doba, kterou jim může snad každý závidět. Teď ale vyplulo na povrch, že šťastná období střídaly časy, kdy museli řešit vážné neshody.

Objevily se deprese

Herečka nedávno přiznala, že si s manželem prošli peklem. Potíže přicházely nenápadně. „Vzpomínám si, že větší předěl pro mě byla čtyřicítka. Měla jsem sice krásné role, stala jsem se babičkou, všechno bylo v pořádku, ale já si připadala stará. A pokračovalo to po pětapadesátce. Ztrácela jsem sílu zvládat trable a trápení, které život přináší a začala jsem se jakoby lámat. Tenkrát se u mě projevily deprese,“ odkryla šokující informace herečka, jejíž dcerou je Tereza Kostková (43).

Prášky mě tlumily

I když Mayerová neupřesnila, co přesně ji trápilo, zřejmě se muselo jednat o vážnější problémy. Ty ji nakonec dohnaly až k návštěvě psychiatra. „Vyhledala jsem pomoc lékaře, protože jsem měla i fyzické potíže. Pár hospitalizací na neurologii a dostala jsem antidepresiva,“ vysvětlila Carmen. Jenže jak známo, prášky člověka sice uklidní, ale zároveň také utlumí. „V mé profesi to byl problém. Potřebujete mít jasnou mysl a mne ty léky tlumily. Na jednu stranu pomáhaly, cítila jsem se lépe, ale zároveň mi něco braly. Nevěděla jsem, co se sebou. Jedno léto jsem odjela s vnoučaty na venkov na farmu, kde jsem se toulala po lese, vařila, hrála si s nimi a pomalu začala dávky léků snižovat. Trvalo to dost dlouho, ale časem jsem to zvládla,“ líčí pohnuté doby Mayerová.

Pořád si ho vážím

Přiznala i vážnější krizi ve vztahu. „Měli jsme jedno složité období, velmi nepříjemné a dlouhé, kdy jsme se oba trápili. Jistěže za tak dlouhou dobu krize a spory v manželství jsou, to k tomu patří,“ dodala na vysvětlenou. Zdá se, že teď už je všechno špatné dávno pryč. Nakonec spolu manželé vychovali čtyři dcery a jsou si stále velkou oporou a inspirací. „Mám mnoho výhrad vůči svému muži, ale zároveň si ho také nesmírně vážím, to mě nikdy neopustilo,“ dodává herečka. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden