Treska na orestovaném chřestu

Sezona chřestu je v plném proudu, proto by byla škoda si ho nepřipravit třeba s treskou.


Suroviny:


2–3 filety z tresky


svazek čerstvého zeleného či bílého chřestu


3 lžíce másla


1 smetana ke šlehání


1 stroužek česneku


2 lžíce olivového oleje


pár kapek citronové šťávy


sůl, pepř


Postup:


Chřest důkladně omyjte, seřízněte jeho konce a v případě potřeby tvrdé stonky oloupejte. Zhruba 8 minut ho povařte ve vroucí vodě a pak prudce zchlaďte.


Nyní si v pánvi rozehřejte máslo a chřest osmahněte, osolte a opepřete podle chuti.


V jiné pánvi z obou stran osmažte tresku. V mixéru rozmixujte dva stonky chřestu společně se stroužkem česneku, solí, pepřem a smetanou.


Tresku podávejte na blanšírovaném chřestu přelitém jemnou smetanovou omáčkou a jemně zakápnutou citronovou šťávou. Dobrou chuť!


Náš tip


Při restování chřestu můžete do pánve přidat i nakrájenou slaninu.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama