Treska v koriandrové krustičce

Suroviny:


  • 1 svazek čerstvého koriandru

  • 1 stroužek česneku

  • šťáva z jednoho citronu

  • 1 cm dlouhý kus zázvoru

  • 1 zelená chilli paprička

  • 1 lžička třtinového cukru

  • 100 g strouhaného kokosu

  • sůl

  • 3 lžíce másla

  • 800 g filetu z ryby

  • rýže jako příloha


Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Koriandr, česnek, šťávu z citronu, zázvor a chilli rozmixujeme. Pak ke směsi přidáme cukr, kokos a sůl. Utrhneme čtyři velké kusy alobalu, jemně je vymažeme máslem, doprostřed každého dáme dvě lžíce směsi na krustu a na ni pak jednu porci ryby.

Povrch pokryjeme zbylou směsí a kouskem másla, fólii zabalíme a dáme péct na plech potažený pečicím papírem. Ryba by mela být hotová za dvacet minut. Podáváme s rýží. TIP: Balíček s rybou v alobalu si otevřete každý až na talíři – jedině tak si totiž budete moct naplno vychutnat její vůni.

K rybě můžete připravit jednoduchou omáčku z bílého jogurtu, pár kapek citronu a špetky soli..

reklama
reklama